Assortiment Stadsbakkerij Stevig Brood
Al onze broden zijn gemaakt van herleidbare molensteengemalen meel en bloemsoorten. Ook de pitten, noten en dergelijke zijn van herleidbare oorsprong. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van landbouwgif of kunstmest. Daar worden de insecten, de vogels en de bakker blij van!
Onze broden worden gemaakt met ons eigen desem en zijn vrij van bakkersgist (m.u.v. stokbrood). De lange rijstijden (circa 24 uur) zorgen voor een heerlijk brood met een eigen karakter en smaak wat ook nog eens erg voedzaam is.
Download hier onze assortimentslijst incl allergenen:
Download...
Volkoren

Volkoren
Elke dag bakken wij ons stevige Volkoren desembrood.-volkoren tarwemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem
Zonnevolkoren

Volkoren desembrood rijk gevuld en bedekt met geroosterde zonnebloempitten en lijnzaad.
-volkoren tarwemeel -zeezout -water -lijnzaad -zonnebloempitten -eigen tarwedesem
Pools grijs

Pools grijs, ons witste brood wat eigenlijk meer grijs is op basis van gebuilde tarwe en een beetje roggemeel.
-gebuilde tarwe -roggemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem
Walnoten/dadelbrood

Een heerlijk (verwen)desembrood, rijkelijk gevuld met wilde walnoten en dadels.
-gebuilde tarwe -roggemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem -dadels -wilde walnoten
Spelt/eenkoornbrood

Eenkoorn is een echt oergraan. Het is de eerste graansoort die vele duizenden jaren voor het begin van onze jaartelling in het gebied rondom Iran, Irak en Syrië op grotere schaal verbouwd werd en de voorvader van spelt en daarna tarwe. Dit brood -zonder tarwe dus- bakken we op woensdag en zaterdag.
-eenkoornmeel -gebuilde spelt -zeezout -water -eigen eenkoorndesem
Roggebrood

Compact desembroodje op basis van roggemeel 100% rogge, tarwevrij. Voor de liefhebber!
Op woensdag t/m zaterdag (wo en vr v.a. 12:00 uur)
-volkoren roggemeel -zeezout -water -eigen roggedesem
Rozijnenbonkjes

Kleine broodjes vol met krenten, rozijnen en een beetje korianderzaad op basis van volkoren/roggedeeg.
-volkoren tarwemeel -roggemeel (roggedeeg) -zeezout -water -eigen tarwedesem -korianderzaad -rozijnen -krenten
Stokbrood

Stevig stokbrood (met een Franse slag?) Om het stokbrood lekker luchtig te krijgen gebruiken we cylindergemalen bloem, extra wit en als enige uitzondering in dit deeg een snufje bakkersgist voor extra lucht.
-tarwebloem -water -zeezout -eigen tarwedesem -snufje bakkersgist
Croissants

Croissants op Franse wijze, totaal 3 dagen zijn we in de weer om deze Croissants in eigen bakkerij te bereiden, uniek! Tijd is hier eigenlijk het belangrijkste ingrediënt, en dat proef je echt!
-tarwebloem -water -zeezout -eigen tarwedesem -Franse boter (Beurre Lescure Surgeres) -Ei en melk van Boer Bert ‘s-Gravensloot -suiker -honing -bakkersgist
Overig brood


Daarnaast hebben we regelmatig terugkerende broodsoorten zoals havermoutbrood, borrelnoot bierbostelbrood, pompoenbroodjes en speciaalbroden zoals mosterd/kaasbroden (met kaas van Janmaat), rode ui/dillebroden en hazelnoot/zwarte olijfbroodjes.
Koeken en lekkernijen

Bananenbrood, sticky gembercake, brownies, havermoutkoek, kokosbol etc. Kom kijken en proeven!