Meer over Stadsbakkerij Stevig Brood.

Stadsbakkerij Stevig Brood is de meest nieuwerwetse bakker van Woerden. Geen broodverbetermiddel, geen turbogist, gewoon écht en smaakvol desembrood.

Bakker Joost heeft in 2016 de opleiding Boulangerie aan het Bakery instiutute in Zaandam afgerond. Hij heeft daar alle stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct geleerd (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken). Ook de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) zijn uitgebreid aan de orde gekomen.

Van hieruit heeft Joost 2 jaar ervaring opgedaan bij 2 desembakkerijen in Utrecht en IJsselstein om vervolgens Stadsbakkerij Stevig Brood te starten.

Eettips

Stevig Brood heeft veel smaak van zichzelf. Vooral de smakelijke krokante korst maakt ons brood zo uniek.

Beleg het naar smaak rijkelijk of heel sober.

Gebruik als geheim ingrediënt eens gezouten roomboter :)

Maak er een tosti van!

Een stevige tosti! Gewoon met kaas of ham, of een tosti tartaar, doe eens gek met salami, tomatenfrito, kruiden en mozzerella. Gewoon altijd goed!

Bewaar en bakadvies

Het desembrood wat u bij Stevig brood koopt blijft het lekkerst als het bewaard wordt in de zak waarin we het brood verpakken of in een katoenen zak (ook verkrijgbaar). Hierdoor blijft de karakteristieke korst lekker en knapperig. Ook kunt u het brood even in de oven doen voordat u het gaat eten. Dit zorgt ervoor dat het brood weer lekker warm en van binnen weer lekker mals wordt. Wanneer u de broden in de oven wilt doen kunt u dit het beste 4 tot 8 minuten doen op 200 graden! Wilt u de broden invriezen? Let op dat wanneer u het brood weer in de oven wilt doen, het brood wel helemaal ontdooid moet zijn.

Stevig Brood is vers het allerlekkerst.
Het kan -omdat wij geen onzin aan het brood toevoegen- op een bepaald moment toe zijn aan een oppiepmomentje.

Oppiepen in de oven

Vooral geschikt voor een heel of aangebroken Stevig Brood dat een oppiepertje kan gebruiken. Piep het voor consumptie op in een oven van 200°c (circa 10 minuten).

Oppiepen in de broodrooster

Stevig Brood roosteren lijkt bijna een tovertruc! Is het brood na enige tijd wel erg stevig geworden? Door het te roosteren komt de geur, smaak en smeuïgheid als een klein mirakel weer terug! Het zorgt ervoor dat de buitenkant krokant wordt en mooi kleurt en dat de binnenkant zacht blijft. Zalig met een beetje boter en wat jam :)

Eet het direct na het roosteren warm op. Smullen

Invriezen sneetjes

Laat het Stevig Brood in de winkel snijden op een door u gewenste dikte. Vries het thuis direct in. Dat kan gewoon in de Stevig Brood zak. Haal de gewenste hoeveelheid sneeën brood op tijd uit de vriezer om te ontdooien. Even in het broodrooster kan dit proces ook versnellen en is bovendien stiekem heel erg lekker :)

Invriezen heel brood

Vries het hele Stevig Brood direct bij thuiskomst in. Haal het de avond voor gebruik uit de vriezer en laat het in de zak ontdooien. Piep het voor consumptie op in een oven van 200°c (circa 10 minuten).

LAAT HET U - VERS, OPGEPIEPT OF GEROOSTERD - STEVIG SMAKEN!

Ga naar boven