ONS VERHAAL

stadsbakkerij Stevig Brood


Stadsbakkerij Stevig Brood is de meest nieuwerwetse bakker van Woerden. Geen broodverbetermiddel, geen turbogist, gewoon écht en smaakvol desembrood.


Bakker Joost heeft in 2016 de opleiding Boulangerie aan het Bakery instiutute in Zaandam afgerond. Hij heeft daar alle stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct geleerd (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken). Ook de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) zijn uitgebreid aan de orde gekomen.


Van hieruit heeft Joost 2 jaar ervaring opgedaan bij 2 desembakkerijen in Utrecht en IJsselstein om vervolgens Stadsbakkerij Stevig Brood te starten.

VIdeo

De Windhond & Suire

Ons meel is molensteengemalen en van natuurvriendelijke oorsprong. Het graan voor ons brood groeit in Frankrijk en wordt daar gemalen door het ambachtelijke molenbedrijf Minoterie Suire.

Ons meel voor koek en taart is van Nederlandse komaf en wordt gemalen door Molenaar Karel Dolman van de Woerdense Windhond.

Productie in de winkel

Brood bakken is een mooi ambacht en iets om trots op te zijn. Wij laten graag zien hoe we uw brood maken. Daarom vormen de winkel en de bakkerij bij Stevig Brood één open geheel. Kom kijken, ruiken en proeven bij ons in de bakkerijwinkel!

ONS TEAM


Maak kennis met ons vakkundige team:

bakkers, koekenbakkers & verkoop


We zijn altijd in de weer!