Ben jij thuisbakker een fanatieke hobbykok, foodie, professioneel kok of gewoon een ontzettende broodliefhebber dan is deze workshop op jouw lijf geschreven. Ervaring met brood maken is niet nodig, een flinke dosis enthousiasme natuurlijk wel!
De workshop is intensief want er is veel om te maken, zien, proeven en te leren. Zo leer je de verschillen tussen meel en bloem, tussen spelt en tarwe en tussen gist en desem. Ook leer je van alles over kneden, rijzen en bakken. Je leert om je eigen desem te maken en in leven te houden. En ook leuk: je leert manieren op thuis brood vers brood te bakken op momenten dat het jou schikt. Dat betekent: vers brood op zondagochtend zonder dat je er ’s nachts uit moet, klinkt goed toch?
We gaan natuurlijk ook zelf met deeg aan de slag: zo maken we o.a. een 100% desembrood van a tot z, maken we stokbroden op basis van twee verschillende deegtechnieken en maken we heerlijke croissants. Ook zijn er een aantal korte demo’s en tijdens de lunch eten we lekker van ons vers gemaakte brood.
Kortom: een intensieve, afwisselende (praktijk en theorie) leerzame en superleuke dag gegarandeerd!
Waar anders kun je goed leren broodbakken dan in een heuse (desem)bakkerij? Precies! En daarom gaan we lekker aan de slag in bij Stevig Brood aan de Kruisstraat 1 in Woerden.
Wat kost het en wat krijg je ervoor terug?
De kosten zijn €175,- p.p. voor een workshop op maandag en € 195,- p.p. voor een workshop om zondag. Dit is inclusief een lekkere lunch, een mooi thuisbakpakket met diverse soorten meel en een beetje Stevig Brood desem. Ook krijg je een tas vol desembroden mee naar huis om later lekker van te genieten.
zondag 10 november - vol
maandag 11 november - twee plekken vrijgekomen!
maandag 18 november - vol
zondag 24 november (try-out 2-daagse cursus) - vol
maandag 25 november (try-out 2-daagse cursus) - vol
zondag 8 december - vol
maandag 9 december - vol
maandag 13 januari* - laatste plekjes beschikbaar
Eind november wordt de cursus-agenda voor het voorjaar gepubliceerd. Wil je dan bericht krijgen, laat dan een bericht achter via het contactformulier.
* i.p.v. croissants maken we deze dag kaneelrollen
________________________
Inloop v.a. 08:30, aanvang 09:00 uur,
we bakken door tot ca. 16:30 uur.
Laat je gegevewns achter in onderstaand formulier
Brood bakken is een hele kunst!
"Een hele cursusdag bezig zijn met brood en toch de aandacht vasthouden? Ja dat kan, bij de (desem) brood bak workshop van Stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden. Conclusie: brood bakken is een ware kunst, Joost is een goede en gezellige leermeester. Aanrader!"
Kees Hoogenraad
- Google review
*****
Een hele inspirerende dag
"Fantastische eerlijke bakker met de meest heerlijke broden en lekkernijen! Omdat ik al ‘fan’ ben, heb ik me ook ingeschreven voor de workshop. Joost kan enthousiast zijn verhaal overbrengen en zo is het (voor zowel de mensen met als zonder broodbak-ervaring) een hele inspirerende dag!"
Merel van der Vooren-Kok
- Google review
*****
Een aanrader!
“Gisteren was ik aanwezig bij de workshop van Stevig Brood. Joost straalt uit dat hij passie heeft voor zijn ambacht en kan dit ook op een leuke manier overbrengen. Een aanrader!”
Martijn
- Google review
*****