Workshop Brood BakkeN


Ben jij thuisbakker een fanatieke hobbykok, foodie, professioneel kok of gewoon een ontzettende broodliefhebber dan is deze workshop op jouw lijf geschreven. Ervaring met brood maken is niet nodig, een flinke dosis enthousiasme natuurlijk wel!

Wat


De workshop is intensief want er is veel om te maken, zien, proeven en te leren. Zo leer je de verschillen tussen meel en bloem, tussen spelt en tarwe en tussen gist en desem. Ook leer je van alles over kneden, rijzen en bakken. Je leert om je eigen desem te maken en in leven te houden. En ook leuk: je leert manieren op thuis brood vers brood te bakken op momenten dat het jou schikt. Dat betekent: vers brood op zondagochtend zonder dat je er ’s nachts uit moet, klinkt goed toch?


We gaan natuurlijk ook zelf met deeg aan de slag: zo maken we o.a. een 100% desembrood van a tot z, maken we stokbroden en heerlijke croissants. Ook zijn er een aantal korte demo’s en tijdens de lunch eten we lekker van ons vers gemaakte brood.


Kortom: een intensieve, afwisselende (praktijk en theorie) leerzame en superleuke dag gegarandeerd!

NIEUW: tweedaagse workshop

Is één dag niet genoeg voor je, heb je meer behoefte aan verdieping en herhaling en wil je nog meer zien en leren? Dan is de tweedaagse cursus allicht wat voor jou.


In grote lijnen lijkt het programma op de eendaagse workshop maar verschillen zijn er zeker ook: zo maken we verschillende soorten desem welke we door ons eigen deeg verwerken, bereiden we zadenvullingen voor meerzadenbrood, maken we desembrood met twee verschillende kneedtechnieken, laten we croissants reizen en bakken we ze samen voor de lunch, laten we het deeg de hele nacht koud rijzen, maken we roggebrood en nog veel en veel meer.


De groep is kleiner (max 8 pers. i.p.v. 12 pers. bij de eendaagse), en ook hierbij geldt dat ervaring met broodbakken geen vereiste is.



waar


Waar anders kun je goed leren broodbakken dan in een heuse (desem)bakkerij? Precies! En daarom gaan we lekker aan de slag in bij Stevig Brood aan de Kruisstraat 1 in Woerden.

Kosten

De kosten voor de eendaagse workshop op maandag € 185,- p.p. en voor de zondag is dat € 200,- p.p. Dit is inclusief een lekkere lunch, een beetje Stevig Brood desem en een tas vol desembroden, stokbroden en croissants.


De tweedaagse workshop kost 400,- p.p. Dit is inclusief twee lunches, een beetje Stevig Brood desem en twee tassen vol desembroden, stokbroden en croissants.

Wanneer


maandag 13 januari* - vol

maandag 20 januari - vol

zondag 23 februari - vol

maandag 24 februari - vol

maandag 17 maart - laatste plekken


tweedaagse:

zondag 23 maart & maandag 24 maart


Inschrijven kan via de knop hieronder.


ps. later dit jaar gaan we ook aan de slag met een avondcursus pizzabakken en een avondcursus brioche en zoete degen. Wil je op hoogte blijven, meld je dan vrijblijvend aan via onderstaande knop.

________________________


TIJDEN

Inloop v.a. 07:30, aanvang 08:00 uur,

we bakken door tot ca. 15:30 uur.

Kom de workshop volgen!


Laat je gegevewns achter in onderstaand formulier

WAT ONZE deelnemers ZEGGEN:

Brood bakken is een hele kunst!


"Een hele cursusdag bezig zijn met brood en toch de aandacht vasthouden? Ja dat kan, bij de (desem) brood bak workshop van Stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden. Conclusie: brood bakken is een ware kunst, Joost is een goede en gezellige leermeester. Aanrader!"


Kees Hoogenraad

- Google review

*****

Een hele inspirerende dag


"Fantastische eerlijke bakker met de meest heerlijke broden en lekkernijen! Omdat ik al ‘fan’ ben, heb ik me ook ingeschreven voor de workshop. Joost kan enthousiast zijn verhaal overbrengen en zo is het (voor zowel de mensen met als zonder broodbak-ervaring) een hele inspirerende dag!"


Merel van der Vooren-Kok

- Google review

*****

Een aanrader!


Gisteren was ik aanwezig bij de workshop van Stevig Brood. Joost straalt uit dat hij passie heeft voor zijn ambacht en kan dit ook op een leuke manier overbrengen. Een aanrader!


Martijn

- Google review

*****